Muži A

Cholupice - FC Háje JM 3:2

Cholupice - FC Háje JM 3:2
Přestože v utkání s Hájemi už po třech minutách prohrávali, dokázali během sedmnácti minut skóre otočit. A když pak snaživý tým hostů v 69.minutě vyrovnal, stačili přece jen nakonec strhnout vítězství na svoji stranu. Svojí osmou výhrou v řadě a ziskem 44 bodů se již zařadili na čtvrtou příčku v Pražská teplárenská přeboru hned za Bohemians, s kterými si to rozdají už v příštím kole na Střížkově.
3:2
25.kolo v Ne 15.5.2016 17:00
Cholupice T
Cholupice
FC Háje
Diváci: 0,

Komentář

Domácí nastoupili do utkání s Hájemi v roli jasného favorita. Především nechtěli přerušit vítěznou sérii, která začala už v 18. kole. Tu mohl začít prodlužovat hned po půlminutě Klouček, když se řítil z levé strany k bráně hostů, jenže z několika kroků ji minul.


A tak ve 3. minutě nečekaně udeřilo na druhé straně. Hančlova jedovatá střela vypadla Pajazitimu z náruče a pro dobíhajícího Souchu nebyl problém, dopravit balón za brankovou čáru a upravit tak na 0:1.

Hosté se však ze svého vedení dlouho neradovali. V 10. minutě zatáhl Nwogu míč až téměř k brankové čáře, pak jej nacentroval před bránu a nabíhající Jemelík zblízka srovnal na 1:1.

Chvíli na to se po Šmejkalově přihrávce ocitl v jasné šanci Nwogu, ale pozorného Provazníka nepřekonal. Ten mu stačil jeho dělovku vyrazit na roh.

Ve 21. minutě se jako štírek protáhl hostující obranou Šmejkal, z úhlu prudce vypálil a Provazník znova musel předvést své brankářské umění. Vzápětí se zase na druhé straně dostal po hezké individuální akci do zakončení Balík, nakonec však jeho střela jen těsně minula pravý růžek Pajazitiho brány.

Ve 27. minutě se osmělil k velkému sólu domácí obránce Masner, jako nůž máslem prošel hostující obranou a přízemní ránou k bližší tyči otočil na 2:1. Touto druhou brankou se domácí viditelně uklidnili
a na jejich hře to bylo v dalším průběhu znát.

Při další akci domácích se hostující Provazník hodně zapotil po Jemelíkově dělovce snad ze třiceti metrů. Ještě větší aplaus pak hostující gólman sklidil v závěru poločasu, když reflexivně vytěsnil Kloučkovu hlavičku z bezprostřední blízkosti. To už domácí zvedali ruce, ale Provazník jim radost překazil.

Do druhého poločasu vstoupili hosté o něco aktivněji. V 53. minutě Dubův nebezpečný centr proskákal podél domácí brány až za brankovou čáru. Vzápětí se neujal ani střelecký pokus levonohého kanonýra Duky. V 57. minutě pro změnu na druhé straně po přihrávce Doudy zazvonil Jemelík na levou tyč Provazníkovy brány.

Neuběhlo snad ani pět minut a domácí byli opět blízko třetí brance. Po akci Nwogu a Šmejkala, se prvně jmenovaný objevil sám před Provazníkem, ale zblízka na něm nevyzrál. Naopak v 69. minutě při rychlém přesunu hostů si na levé straně Hruška narazil balón s Balíkem, dostal se až do vápna a umístěnou střelou k pravé tyči vyrovnal na 2:2.

S takovým stavem se určitě nechtěli smířit domácí a zmobilizovali síly ještě k větší ofenzivě. A po deseti minutách se stav opět měnil. Na půlce vybojoval míč Šmejkal, nezadržitelně vysunul kupředu Nwogu a ten tváří v tvář Provazníkovi nezaváhal. Uklidil balón přesně k pravé tyči a zajistil tak domácím opět jednobrankové vedení.

To mohl v 82. minutě po přihrávce Nwogu ještě navýšit Šmejkal, jenže v čisté ložence Provazníka nepřekonal. V samotném závěru hosté mohutně tlačili, na hrotu se pohyboval i stoper Dub a při posledním rohu si zaběhl do vápna i gólman Provazník, ale cholupická tvrz už žádné brankové změny nepřipustila a celkově už osmou výhru v řadě s přehledem uhájila.

Cholupice - FC Háje 3:2 (2:1)
Branky: 10. Jemelík, 27. Masner, 79. Nwogu - 3. Soucha, 69. Hruška. ŽK: 77. Bábovka - 51. Slabý, 53. Brož, 60. Hančl, 76. Duka. Rozhodčí: Kalcovský - Kučera, Klička. Diváků: 50.
Cholupice: Pajaziti - Bábovka, Vršecký, Zelenka, Masner - Jemelík - Nwogu, Douda, Souček, Klouček - Šmejkal (88. Vacík). Trenér: Rudolf Kahle.
FC Háje: Provazník - Krejčí (46. Slabý), Dub, Brož, Pravenec - Soucha (64. Shuyto), Duka, Hruška, Hančl
(78. Rájecký) - Balík, Martinák (77. Fedič). Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Rudolf Kahle (Cholupice): „Dnes budu hodnotit výkon a ne konečné skóre. Samozřejmě tři body jsou tři body. Dnes jsem byl hodně spokojený. Víc jak pětašedesát minut jsme hráli velmi dobrý fotbal, měli jsme hodně šancí, které byly dobře vykombinované, což je dobře. Může se stát, že dostaneme nějaký gól do otevřené obrany. Pro mě je důležité, jak hrajeme. Dneska jsme se bavili, škoda, že tady dnes lidí moc nebylo, asi byl hokej. Myslím, že to bylo ale dobré a teď se těšíme na Střížkov.”
Petr Procházka (FC Háje): „Domácí tým ve velmi dobrém utkání vyhrál 3:2. Zápas se vyvíjel pro nás dobře, protože asi ve třetí minutě jsme dali na 1:0. Soupeř vyhrál zaslouženě. Fotbal to byl z obou stran hezký, domácí byli o něco živější než my. Jsou mladí, mají tam perspektivu.”

Nejlepší hráč Cholupic: Christ Nwogu.
Nejlepší hráč FC Háje: Lukáš Provazník.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Adam Douda (Cholupice).

Václav Kozel


neděle 15.5.2016 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 3187

Další články