Muži A

FC Háje JM - Uhelné sklady 1:0 (1:0)

FC Háje JM - Uhelné sklady 1:0 (1:0)
Velké překvapení se zrodilo na umělém pažitu v Hájích, kde favorizované Uhelné sklady po dvou výhrách poprvé klopýtly a přenechaly tak všechny body domácím. Ti naopak slaví v novém ročníku premiérové vítězství, když o jediný úspěch se postaral vydařenou střelou Jiroušek. Stínem, jinak vyrovnaného zápasu bylo zbytečné vyloučení domácího Dratvy pět minut před koncem hrací doby.
1:0
(1:0)
3.kolo v So 27.8.2016 10:30
Háje UMT
FC Háje
Uhelné sklady
Diváci: 0,
Sestava FC Háje: Tlustý-Grešnjakov(88.Hrubý),Nezbeda,Brož,Lojda-Petr(83.Hlubuček),Dratva,Hovorka,Šejnost-Jiroušek(90.Novák),Soucha

Komentář

Bez kanonýra Zmeškala a s náhradním gólmanem Kučerou v útoku nastoupila jedenáctka Uhelných skladů do boje o přeborové body. A hned z první akce domácích mohla inkasovat. Šejnost chytře vysunul na levé straně Souchu, ten prudce napřáhl na bližší tyč, ale nakonec ji o pár centimetrů minul. 

V 11. minutě po faulu na Steinochera měli hosté výhodu přímého kopu, avšak Šafránkova nepovedená střela se mezi tyče nevešla. 

Domácí odpověděli nebezpečným centrem Petra, po kterém Mareš jen s vypětím odvracel balón na roh.

Po deseti minutách zase domácí Dratva tak dlouho otálel na půlce s míčem, až o něj přišel a z rychlého protiútoku málem udeřili hosté. Kučerovu táhlou střelu Tlustý jen s námahou likvidoval.

Jak se později ukázalo, chleba se začal lámat v závěru úvodní půlhodiny. Běžela 28. minuta, když Nezbeda vysunul dlouhým pasem za hostující obranu Jirouška, ten se dostal až k vápnu a parádním obloučkem nad vybíhajícím gólmanem poslal domácí tým do vedení 1:0.

Tento stav nemusel trvat dlouho. Už po třech minutách se po Zilvarově centru dostal k odraženému míči Kučera, jenže z dobré pozice domácí bránu minul. V závěru poločasu měl ještě blíže k vyrovnání Šafránek, ale ani jeho jedovatá rána si cestu do domácí sítě nenašla. A když pak Brož pohotovým odkopem zažehnal další nebezpečí před domácí bránou, odcházela jedenáctka domácích k poločasové přestávce s jedním gólem navrch.

Do druhého poločasu vstoupili hosté se zjevnou snahou o brzké vyrovnání. A tento záměr se jim málem podařil. Neuběhla snad ani minuta a po dorážce Šafránka se objevil balón v domácí síti, jenže radost jim nakonec překazil zvednutý praporek asistenta.

V dalším průběhu hosté mohutně tlačili, měli častěji míč na svých kopačkách, ale veškeré jejich umění končilo před pokutovým územím domácích. Tam spolehlivě pracovala celá obranná čtveřice, kterou navíc dobře jistil pozorný gólman Tlustý.

Když hosté nemohli prorazit kombinační hrou až k brance, zkoušeli střely zdálky, ale ty většinou neměly potřebné parametry. Velká příležitost k vyrovnání se pak hostům naskytla až v 85. minutě, kdy domácí Dratva v nepřerušené hře udeřil loktem Steinochera a musel předčasně opustit trávník.

Vedrem vysílení kanonýři hostů si však v závěrečné pětiminutové přesilovce žádnou gólovou příležitost nevypracovali a fotbalisté Hájů se tak mohli radovat z první podzimní výhry v Pražská teplárenská přeboru.

FC Háje - Uhelné sklady 1:0 (1:0)
Branka: 28. Jiroušek. ŽK: 79. Petr - 86. Steinocher, 90. Belán. ČK: 85. Dratva (Háje).
Rozhodčí: Gotthard - Gunitš, Lafata. Diváků: 20.
FC Háje: Tlustý - Grešnjakov (88. Hrubý), Nezbeda, Brož, Lojda - Petr (83. Hlubuček), Hovorka, Dratva, Šejnost - Jiroušek (90+1. Novák), Soucha. Trenér: Jan Studenovský.
Uhelné sklady: Borský - Steinocher, Mareš, Studnička, Stolfa - Belán, Pivoňka, Šafránek, Řanda (46. Koubek) - Zilvar, Kučera. Trenér: Robert Hlavica.

Hlasy trenérů
Jan Studenovský (Háje): „Byl to těžký zápas, těžké podmínky, vysoká teplota. Pro nás, ale dobrý. 1:0, tři body jsme nutně potřebovali. Musím pochválit hráče, v tomhle počasí se vydali. Byl to pro nás těžký soupeř, vůbec to nehrál špatně, přijel k nám a má dvě vítězství. Byl jako favorit. Jsem spokojený, jsem rád, že to takhle dopadlo.”
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Co na to mám říct. Myslím, že máme asi úpal, připadám si, jako kdybych osm hodin dělal v pneuservisu. V tomhle vedru hrát na umělce, když skáče ta guma až do očí. Chtěli jsme se soupeřem změnit pořadatelství, to nechtěl a v tomto počasí hrát na umělce, to je hřích. Některé hráče jsme šetřili, protože jsou po zranění. Bylo škoda riskovat další zranění, protože sezóna je ještě na začátku. Hrál za nás celý zápas gólman v poli. Myslím si, že jsme byli celý zápas lepší. Domácí dali gól z jediné šance. Že jsme my góly nedali, tak to je naše chyba.”

Nejlepší hráč Hájů: Radek Jiroušek.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Milan Stolfa.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Martin Brož (FC Háje).

Václav Kozel


sobota 27.8.2016 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 4843

Další články