Mladší žáci D (2009)

Mladší žáci 2005 - AFK Šeberov

Mladší žáci 2005 - AFK Šeberov
Dnešní zápas byl z mnoha stránek velmi dobrý a to nejen co se týká výsledku, ale hlavně předvedené hry.
11:4
4.kolo v Ne 2.10.2016 14:15
Háje UMT
FC Háje
AFK Šeberov
Diváci: 0,

Komentář

Ačkoliv podle výsledku to vypadá jako jednoznačná záležitost, tak soupeř nebyl horší, vytvořil si také šance a na začátku zápasu vedl. Díky naší hře jsme ale zápas dokázali otočit a zvítězit.

K samotné hře. Zde se ukázalo, jak je účinné míče nenakopávat, ale snažit se konstruktivní přechod do útoku rozehrávkou, nebo individuální akcí. Naše akce se od založení útoku až po samotné zakončení vyznačovali dobrou souhrou, povedenými kličkami a přenášením hry zprava doleva cílenou nahrávkou. Soupeř tyto naše rychlé přechody nedokázal zachytit a kluci si vytvořili velké množství šancí. Soupeř se často snažil naší obranu nákopem překonat, ale díky dobré poziční hře obránců a jejich podpory zbytkem týmu se k ohrožení brány nedostával, a pokud už vystřelil, tak si s tím brankáři dokázali poradit.

V prvních zápasech sezony bylo na týmu vidět, že přechod hry z 5+1 na 7+1 nám stále činí problémy a nedařilo se nám hlídat si postavení, křížení pozic a následný návrat na určené místo. V dnešním zápase již byl znatelný posun. Dnes si své pozice hlídali a dokázali se do nich vracet bez našich pokynů. Tím se klukům dařilo roztáhnout hru při držení míče a naopak jsme soupeře donutili hru stěsnat a útočit do plně zkoncentrované obrany.

Nechci hodnotit moc jednotlivé hráče, abych na nikoho nezapomněl, ale přeci jen pár věcí zmíním. Zaprvé bych vyzdvihnul týmovou hru kluků z druhé skupiny. Na dnešním zápase vnesli do hřiště nejen větší kvalitu na míči, což jsme od nich očekávali, ale hlavně pomohli týmovým pojetím. Zde se krásně ukázalo, jak je v zápase důležité se podpořit. Stačí poplácání po rameni od spoluhráče, pochvala, nebo jenom zvednutý palec a ostatní kluci do hry daleko víc zapojili důraz, kličkování i náběhy a další herní dovednosti.

Zadruhé bych vyzdvihnul obrannou hru Schrojfíků, bylo vidět, jak si v obraně dokáží najít ten svůj prostor, prohodit si místa, zdvojit hráče a pod tlakem soupeře nezmatkovat, ale místo odkopnutí do autu založit protiútok.

Nakonec zmíním jednu akci, která podtrhuje již výše napsané a to úplně poslední gól do branky soupeře. Čím zápas více postupoval, tím více jsme nechávali na lavičce sedět Alexe, Káju a další, aby se kluci pořádně v zápase protočili. Poslední gól padl po akci Míši Knota, kdy se nebál jít do kličky, přešel přes hráče a před bránou soupeře se k Míšovi přidal Luky Odvárko a společným tlakem a chutí dát gól i přes soupeřovu přesilu míč do brány dostali.

Na hráčích po zápase bylo vidět, jak září a jeden přes druhého se překřikují a každý se s ostatními chtěl podělit a zážitek ze zápasu. Pokud tedy chcete vidět krásný fotbal, tak přijďte na Háje, zážitek je zaručen.


neděle 2.10.2016 | Karel Moravec | Přečteno: 2530

Další články