Mladší přípravka B (2016)

Mladší přípravka 2009 - Dukla JM

Mladší přípravka 2009 - Dukla JM
Podzimní zápas s Duklou JM v areálu Schulhoffova skončil zaslouženým vítězstvím hájeckého týmu.
27:18
5.kolo v So 8.10.2016 10:15
Schulhoffova UMT
FC Háje
Dukla JM
Diváci: 0,

Komentář

Zápas se odehrál za typicky říjnového počasí s trochou slunce, větru i spousty dešťových kapek. Po důkladném rozehřátí byli kluci správně nažhaveni do zápasu, ovšem hned v úvodu je zaskočila lavina, kterou asi nečekali. A tou byl decibelový příval pokynů neustále plynoucí ze strany trenérů Dukly JM ke svým svěřencům, který naplnil celou hrací plochu, a dost možná i prostor diváků. V tomto prostředí bylo velmi těžké se zkoncentrovat, nicméně i takovéto situace budou v budoucnu nastávat, a každá podobná zkušenost je užitečná. Naši kluci proto zahájili s určitým respektem, a přestože z naší střídačky jsme záměrně již standardně nízký počet rad utlumili prakticky na nulu, abychom dále nezvyšovali hlukovou zátěž, a kluci tak měli trochu klidu na vlastní hru, projevila se silná schopnost samostatného rozhodování našeho týmu.

Kluci se během první čtvrtiny postupně zklidnili, a začali předvádět své individuální dovednosti i taktiku čerpanou z tréninků. Razance našich střel se zvyšuje zápas od zápasu, a kluci se nebojí střílet z různých pozic, často pak i umístěné střely, což je velmi pozitivní a důležitá dovednost v rámci kategorie U-8. Výsledkem bylo 27 vstřelených gólů, dařilo se zejména Ondrovy s Vojtou, nicméně vynikajícím výsledkem je, že do střelecké listiny se bez výjimky zapsali všichni kluci z týmu dohrávajícího na bližším hřišti i většina kluků na vzdálenějším hřišti. Podruhé za sebou se trefil např. Maty Petrák, který je o rok mladší a předvedl i hezké brankářské zákroky, na něž se, stejně jako loni, budeme zaměřovat v zimní přípravě (nácvik pádů, apod.). 

Branky se nám dařilo střílet i z pozice brankáře, kterou zápas od zápasu hrajeme aktivněji přesně tak, jak bychom měli, a např. dnešní brankářský výkon Martina byl naprosto precizně provedený se správně načasovanými výběhy, přesným rozehráváním a koordinací spoluhráčů při obranné aktivitě. Obrana se nám také dařila, o čem svědčí pouze 5 obdržených branek na jednom hřišti a 13 na druhém. Zde máme stále určitou rezervu, a tou je disciplina při obsazování jak na útočné, tak obranné polovině. Tak jako vždy, zápasy pro nás představují cennou zpětnou vazbu pro další tréninky. Uvědomit si obsazování hráčů a správné postavení bude dalším dílkem taktiky pro tento soutěžní ročník. A zkusíme to pojmout nikoliv jako vnímání obsazení hráčů soupeře, ale s cílem aktivního a rychlého získání míče.

Zápasové sebehodnocení od kluků bylo pozitivní, vesměs měli dobrý pocit z předvedené hry a zápas je bavil – a to je to hlavní!

Zápasu se zúčastnili: Míša Holý, Ondra Mašek, Marťas Sršeň, Fíla Valo, Jára Votípka, Tom Pešír, Vojta Sajler, Dan Adamec, Honzík Moravec, Jára Juráček, Miky Juráček, Víťa Dovhanych, Maty Fiala, Maty Petrák.


sobota 8.10.2016 | QALO | Přečteno: 2430

Další články