Muži A

Muži A: Zlepšený druhý poločas je pozitivem do dalších bojů

Muži A: Zlepšený druhý poločas je pozitivem do dalších bojů
Předposlední tým tabulky se proti favoritovi z Třeboradic sice snažil, ale na body nedosáhl. Naději měl prvních třicet minut, pak inkasoval. Když hosté pálili šance a Hájům se povedlo snížit, mohl favorit na chvíli znejistět. Jenže rychle přidal třetí gól a nebylo co řešit.
1:3
(0:2)
19.kolo v So 1.4.2017 10:30
Háje UMT
FC Háje
Třeboradice
Branky FC Háje: 60. Hančl. Diváci: 40,
Sestava FC Háje: Tlustý - Vlasák(81.Dub),Janek,Sojka,Joun(57.Šejnost)- Grešnjakov,Brož,Charvát(46.Sulek),Hančl,Soucha,-Novák(54.Nezbeda)

Komentář

První poločas si Háje za rámeček jistě nedají. Většina dění se totiž odehrávala na jejich polovině, ale gól ne a ne přijít. Nejprve ránu Junka z dobré pozice zblokovala obrana roh, úspěchem neskončil ani střílený centr Hrušky. Trenér Třeboradic Tesař z lavičky povzbuzoval svůj tým: „Tlačíme se do koncovky!” Když o chvíli později hlavičkoval nad Faitl, letěla z lavičky pochvala: „Dobře,” zakřičel kouč. Je jasné, že spokojenější by byl, kdyby rána mířila mezi tyče, ale to teprve mělo přijít.

Háje měly ze soupeře respekt. Na podzim uhrály v Třeboradicích remízu 0:0 a možná proto se do ofenzivy pouštěly sporadicky. Ani v obraně si situaci mnohdy nekomplikovaly a vše řešily jednoduchým odkopem. A tak není divu, že přicházely další šance favorita. Hlavička Junka skončila v rukavicích gólmana Tlustého, a když se z dálky pokusil nachytat jedničku Hájů Petr Janda II, nemířil přesně. 

Pak se hostům povedlo rozebrat defenzivu Hájů, v jasné pozici ale přišla přihrávka navíc a z tutovky byl jen rohový kop. Střídačka Třeboradic jen zašuměla zklamáním, protože tohle byla stoprocentní tutovka. O pár desítek sekund později se zastřeloval Grznár, chytře zkusil zakončit přes houštinu těl. Míč sice prošel na branku, ale stočil se těsně vedle tyče.

A pak se dostali ke slovu i domácí. Na hranici ofsajdu převzal balon Hančl, ale v rozhodující chvíli odskočil míč. Živo bylo dál spíš na druhé straně hřiště, naděje Hájů ale držel jejich nejlepší hráč - gólman Tlustý. Byl jistý při centrech, pozorný při ranách z dálky, když hrozilo nebezpečí, byl všude včas. Opakovaně jej prověřil třeba Grznár.

Už to pomalu začalo vypadat, že by třeboradické trápení z domácí bitvy s týmem Hájů mohlo pokračovat i ve druhé vzájemné bitvě. Ale pak přišlo velké zaváhání Sojky, k míči se dostal Kadlec a byl faulován v pokutovém území. Háje si tam vrazily kudlu do zad. Grznár totiž penaltu bezpečně proměnil - 0:1.

Třeboradice měly dál ofenzivní choutky. V další akci trefil míč před brankou smolaře zápasu Junka, pak pro změnu Kadlec pálil vedle. Pak spálil dvojnásobnou tutovku Junek, ale gólman Tlustý opět čaroval. Těsně před odchodem do kabin ale kapituloval podruhé, když pohlednou akci Třeboradic zakončil brankou na 0:2 urostlý Faitl.

I po přestávce byli hosté nebezpečnější. Nejdřív ale Junkovi nesedl míč při zakončení a podruhé pro změnu Petr Janda zakončil nad. I Háje působily daleko živějším dojmem, jako by pod vlivem výsledku 0:2 ztratily respekt, nebo jim možná v kabině důrazně domluvil tentokrát nehrající zraněný trenér Růžička. 

Po hodině hry hosté zbytečně ztratili na půlce míč a rychlou akci dotáhli ke gólu na 1:2. Postaral se o něj Hančl, když vrátil do sítě míč vyražený Horejšem. Když pak za chvíli napřáhl z dálky Brož, zdálo se, že si Třeboradice koledují o malér. Klid dal hostům až v 74. Kadlec, který uklidil do sítě ideální přihrávku Petra Jandy II. Za chvíli mohl pojistit náskok hostů Junek, ale tomu nebylo v sobotu před polednem shůry přáno radovat se z gólu. Obešel elegantně dva obránce a pak vypálil vedle. Mezi tyče se nevešla ani rána Grznára. Při šancích Petra Jandy I a střídajícího Jedličky pak opět bravurně zasáhl Tlustý.

Zdramatizovat koncovku mohl Hančl, ale v tutové šanci ho vychytal Horejš a Háje kopaly jen roh. Udeřit mohlo na druhé straně, ale rána Grznára zazvonila na tyč, pak Tlustý zneškodnil stoprocetní šance ještě Jedličkovi s Grznárem. A to byl konec festivalu zahozených třeboradických šancí, parádních zákroků gólmana Tlustého i celého přeborového mače.

Háje - Třeboradice 1:3 (0:2)
Branky: 60. Hančl - 30. Grznár z penalty, 45. Faitl, 74. Kadlec. ŽK: 29. Sojka, 62. Brož, 62. Soucha (všichni Háje). Rozhodčí: Gotthard - Hlaváček, Les. Diváků: 40.
Háje: Tlustý - Vlasák (81. Dub), Janek, Sojka, Joun (57. Šejnost) - Grešnjakov, Brož, Charvát (46. Sulek), Hančl - Soucha, Novák (54. Nezbeda). Trenér Lukáš Růžička.
Třeboradice: Horejš - Hruška, Votava, Faitl, Farkaš (30. Grábner) - Janda II., Čáp, Kadlec (81. Richter), Grznár - Janda I (90. T. Pechač)., Junek (77. Jedlička). Trenér: Jiří Tesař. 

Hlasy trenérů
Lukáš Růžička (Háje): „Vítězství je pro Třeboradice asi zasloužené, ukázaly kvalitu a v první půli byly jednoznačně lepším týmem. Penaltě předcházela individuální chyba, to nás může mrzet, ale je to o hlavě hráčů. Já po nich chci, abychom hráli fotbal. Nechci, abychom hráli tak, že to musíme urvat. Chci, aby si věřili a rozehrávali jsme odzadu přes beky. Druhý gól byl bohužel šatňák, pět sekund před koncem tam byl nedůraz ve vápně. Někteří hráči nereagovali, to nepochopím, že to nejsou schopní urvat, když to skáče na čáře. Za druhý poločas jsem velmi rád, kluci hráli skvěle. Možná to bylo i tím, že Třeboradice fyzicky odpadaly, nebo už jejich aktivita nebyla taková. To nás nakoplo. Byl první teplejší den, možná něteří hráči bojovali i se sluníčkem. No a pak tu byl faktor, že se hrálo na umělce. To je špatný. Vedle je přírodní tráva, ale jistý majitel tu zřejmě nechá pást ovce a husy a my se na tu trávu můžeme jen dívat. Za druhý poločas kluky chválím, byly tam pěkné akce. Měli jsme i gólovku. To mohl být kontaktní gól. Pár akcím chyběla finální přihrávka. Proti takhle kvalitnímu týmu jsme ve druhé půli odehráli hodně slušné utkání. To jsme hráli na hranici svých možností.”
Jiří Tesař (Třeboradice): „My zahodíme v každém utkání strašně moc šancí. Soupeř se snažil hrát fotbal, byl nepříjemný. Měli jsme vést 7:0 a místo toho se Hájům povedlo dát kontaktní gól. My jsme tam měli chvilkový útlum. Naštěstí jsme se probrali, aniž bychom dostali gól. Místo toho jsme přidali třetí branku a zase měli další šance. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě a jednoznačně jsme byli lepší. Jsem rád za body, nepřijemný soupeř, umělka - nikdo na tom nechce hrát. Samozřejmě jsem si vzpomněl, když jsme na začátku zahazovali šance na ten podzimní zápas. Nakonec jsme tady ale góly dali a vyjádřili ten herní rozdíl ziskem tří bodů.”

Nejlepší hráč Háje: Martin Tlustý.
Nejlepší hráč Třeboradice: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Martin Tlustý.

René Machálek

Fotogalerii z tohoto zápasu od Pavla Jiříka st. najdete ZDE.


sobota 1.4.2017 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 2749

Další články