Muži A

Muži A: Těsná prohra na Zbraslavi

Muži A: Těsná prohra na Zbraslavi
Na jaře šli fotbalisté Zbraslavi od porážky k porážce. Bodovali až na pátý pokus: před svými fanoušky přetlačili Háje 1:0. Rozhodl rychlý gól ze 3. minuty, kdy si po standardní situaci srazil balon do vlastní sítě hostující Novák. Podívejte se na nejzajímavější momenty z utkání a komentáře z obou stran.
1:0
20.kolo v Ne 9.4.2017 16:30
Zbraslav T.
Zbraslav
FC Háje
Diváci: 200,
Sestava FC Háje: Tlustý - Lojda,Janek,Sojka,Vlasák(66.Nezbeda)- Grešnjakov(46.Charvát 77.Šejnost),Růžička,Sulek,Soucha,Hančl-Novák

Komentář

Zbraslav už byla pod tlakem. Na první jarní bod čekala měsíc... „Po těch čtyřech kolech jsme už potřebovali bodovat. Nebylo to ale nic jednoduchého. Podařilo se nám vstřelit gól, pak to byl spíš boj o to, abychom výsledek udrželi,“ řekl Martin Vnouček, trenér Zbraslavi. „Háje měly výborné standardky, byly v nich hodně nebezpečné, my jsme se zatáhli dozadu a snažili jsme se ubránit výsledek.“

To se podařilo. Zbraslav se dostala na 25 bodů a drží deváté místo Pražská teplárenská přeboru. Boj o udržení by se jí neměl týkat.

Stejná věta se ovšem nedá říci o Hájích. Ač jaro odstartovaly výhrou v Újezdě nad Lesy, další body zatím nepřidaly a topí se na předposledním místě. Na 14. Zličín mají ztrátu šesti bodů, poslední Cholupice jsou zpět pouze o bod. To ve dvou třetinách soutěže není úplně pozitivní bilance.

„Proti Zbraslavi to pro nás byl strašně důležitý zápas. Nezvládli jsme ho výsledkově, což je pro mě obrovské zklamání,“ uvedl Lukáš Růžička, hrající trenér Hájů. „Měli jsme několik šancí, rohy, přímáky, ale nic nám tam nespadlo. Nemůžu klukům nic vytknout, bohužel to bylo zase bez bodu.

Háje mají starosti, Zbraslav se po výhře uklidnila. „Jaro jsme nastartovali úplně tragicky, tohle pro nás byl jeden ze zápasů jara. Všichni si sáhli na dno, nebylo to moc o fotbalovosti. Snad jsme se odrazili,“ věří Michael Žižka, kapitán Zbraslavi, kterou trápí užší kádr, takže pomáhají i hráči z B-týmu či dorostu. „To stojí za špatným vstupem do jara. Někteří hráči nepřijdou bez omluvenky na trénink nebo zápas, což je pro mě nepochopitelné. To je odraz toho začátku jara. Podzim jsme měli dobrý, nechceme to na jaře promrhat.“Podívejte se!


Zbraslav - Háje 1:0 (1:0) 

Branka: 3. vlastní Novák. ŽK: 50. Kocourek, 77. Činovec, 85. Žižka, 90+1. Šafář - 45. Růžička, 66. Sojka. Rozhodčí: Stěhule - Tomšů, Toman. Diváků: 200. 

Zbraslav: Činovec - Souček, Hájek, Žižka, Trkovský (90.+2 Hrubý) - Kaštil (68. Štengl), Šafář, Kudrna, Čumpelík (46. Kocourek) - Bláha, Konečný. Trenér: Martin Vnouček.

Háje: Tlustý - Vlasák (66. Nezbeda), Janek, Sojka, Lojda – Grešnjakov (46. Charvát, 77. Šejnost), Růžička, Sulek, Hančl - Soucha, Novák. Trenér: Lukáš Růžička.

Nejlepší hráč Zbraslavi: David Konečný.

Nejlepší hráč Hájů: Matěj Soucha.

Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Martin Kudrna (Zbraslav).

Autor: Martin Karger


neděle 9.4.2017 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 3102

Další články