Muži A

Muži A: Poločasové vedení na body nestačilo

Muži A: Poločasové vedení na body nestačilo
Zápas dvou velmi rozdílných poločasů viděli diváci v sobotu dopoledne na Čafce, která hostila Háje. Hrálo se na umělé trávě, což bylo výhodou zejména pro hosty, kteří na ní své domácí zápasy hrají po celou sezonu a v první půli to bylo vidět. Háječtí byli aktivnější a domácí hráči se po celých 45 minut nemohli dostat do tempa. Vše se zlomilo až po přestávce, kdy se Čafka trochu probudila, díky třem chybám hostů otočila vývoj utkání na svou stranu a vyhrála 3:1.
3:1
(0:1)
22.kolo v So 22.4.2017 10:15
ČAFC UMT
ČAFC
FC Háje
Diváci: 40,

Komentář

S nadsázkou se tak dá říci, že vítěznou trenérskou premiéru má za sebou jinak skvělý útočník a kanonýr Miroslav Mašlej. Hlavní trenér Zdeněk Herink si totiž z předchozího zápasu v Ďáblicích odnesl dvoutýdenní disciplinární trest a v zápise figuroval jako asistent trenéra pro tento zápas právě Mašlej, kterému zranění momentálně nedovoluje nastoupit na trávník se svými spoluhráči.

Už první minuta ukázala, komu bude patřit první půle zápasu. Hned po rozehrání se totiž do zakončení prodíral hájecký Vlasák, jeho střelu srazili obránci na roh. Právě díky opravdu velkému množství standardních situací si Háje začaly vytvářet převahu. Domácí se nemohli dostat do tempa a hosté toho využívali.

Ve 25. minutě sice domácí hned dvakrát zahrozili, ale střely Chvátala z otočky a Micky ze strany ke gólu nevedly. Toho se naopak fotbalisté Hájů dočkaly o deset minut později. Po veliké hrubce utíkali hned tři proti jedinému obránci domácích, Soucha ukličkoval i brankáře Drahoráda a napálil míč na prázdnou branku, kde ale trefil dobře postaveného T. Kalibu. Od něj se míč odrazil k dobíhajícímu hráči hostů, který jej poslal před branku a od vracejícího se Drahoráda se míč odrazil do sítě - 0:1.

Do šaten se mohlo odcházet za vyrovnaného stavu, ale Micka ve 44. minutě po standardce trefil břevno.

Domácí fotbalisté nastoupili do druhé půle aktivněji a na hřišti to začalo hodně jiskřit. Háje se začaly soustředit spíše na bránění těsného náskoku a Čafka začala získávat optickou převahu. 

Ta pak vyústila ve vyrovnávací gól Micky. Ten se v 64. minutě dostal na dostřel Tlustého branky, nevěděl, komu přihrát, tak míč parádně napálil přesně k tyči - 1:1!

Aktivní Micka mohl vzápětí přidat druhou trefu, ale v dobré pozici pálil po zemi jen o pár centimetrů vedle. Vedení na domácí stranu poté strhl kapitán Chvátal. Nadvakrát zpracoval míč, mezi obránci využil svých fyzických parametrů a šikovně umístěnou střelou skóroval - 2:1.

Definitivní zlom v utkání pak přinesla 85. minuta, kdy po rychlé kombinaci posunul šikovně míč Chvátal na Lukáše a ten se prosadil také přesnou střelou k tyči - 3:1. Čafka už si dvoubrankové vedení pohlídala a tři body tak zůstaly doma.

ČAFC - Háje 3:1 (0:1)
Branky: 64. Micka, 77. Chvátal, 85. Lukáš - 36. Drahorád vlastní. ŽK: 16. Fitzel, 54. Drahorád, 62. T. Kaliba, 83. Micka - 61. Sojka, 87. Nezbeda. Rozhodčí: Toman - Tereba, Les. Diváků: 40.
ČAFC: Drahorád - Přibyl, Snopek, J. Kaliba, T. Kaliba - Nováček (65. Zahradník), Varjan, Lukáš, Fitzel (76. Souček) - Micka, Chvátal. Asistent trenéra: Miroslav Mašlej.
Háje: Tlustý - Vlasák, Janek, Sojka, Nezbeda - Lojda, Soucha, Brož, Hančl (56. Šejnost) - Novák, Dub. Trenér: Lukáš Růžička.

Hlasy trenérů
Miroslav Mašlej (ČAFC): „V prvním poločase jsme měli trochu problém se srovnat s umělkou. Soupeř nám trávu odmítl, tak jsme měli i o motivaci navíc. První poločas byl hodně bojovný, spíše se to nakopávalo a soupeř se dostal do vedení. My se pořád hledali a první půle nebyla z naší strany určitě dobrá. Ve druhé ale mužstvo ukázalo, že chce vyhrát a šlo za tím. Gólem Micky na 1:1 se to začalo lámat, protože jsme měli více ze hry.”
Lukáš Růžička (Háje): „První poločas byl z naší strany dobrý, vedli jsme 1:0, ale druhý byla taková třískaná nahoru dolu. Udělali jsme tři osobní chyby a rázem to bylo 3:1...”

Nejlepší hráč ČAFC: Jan Micka.
Nejlepší hráč Hájů: Jan Novák.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Martin Chvátal (ČAFC).

Michal Káva

Fotogalerii z tohoto zápasu od Ondřeje Hanuše najdete ZDE.


sobota 22.4.2017 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 2700

Další články