Mladší žáci C (2008)

Ročník 2005: Cesta je cíl

Ročník 2005: Cesta je cíl
V sobotu jsme nastoupili proti Střešovicím. Chtěli jsme se prezentovat aktivní hrou a přidat věci, které chyběly v předchozích zápasech. To se nám však moc nepodařilo.
3:11
(2:5)
16.kolo v Ne 9.4.2017 12:45
Háje UMT
FC Háje
Střešovice B
Diváci: 0,

Komentář

Kdybychom hráli jiný sport, pro prvních deset minut bych využil všechny dostupné time outy. Nálada kluků, která byla v kabině dobrá, byli namotivovaní, se nepřenesla na hřiště, kde jsme působili zastrašeným dojmem. Kluci se nutili do pohybu a bylo to bez větší energie a chuti. Vypadalo to, jak kdyby se chvilkama hrálo z povinnosti.

O poločase jsme si něco řekli, povzbudili se a začali hrát aktivněji. Bylo nešťastné, že při vyšší aktivitě jsme dostali během prvních čtyř minut druhé půle čtyři góly, ale aktivita neklesala a druhá půle ukázala, že fotbal hrát umíme, když chceme. Pro kluky to bude teď náročné, protože budeme důslední v principech, které chceme, aby kluci hráli.

Velmi těžkou pozici bude mít záložní řada, zvláště kraje, jejichž cílem je při míči soupeře zavírat lajnu (nebyla zavřená při prvních dvou gólech, které jsme dostali) a naopak při našem míči lajnu otevírat (náš první vstřelený gól). Je zapotřebí součinnosti celého týmu. Jestliže pak budeme dělat individuální chyby, to se při fotbale stává, ale jde o to si zautomatizovat herní principy. Ve druhé půli byli vidět více, útočníci hráli blíže, chodili jsme více do soubojů, protože jsme byli blíže soupeři a krajní hráči dokázali otevírat a zavírat hřiště.

Některé věci se nám nepodaří zlepšit hned, dáváme si měsíc, měsíc a půl, než si určité principy zautomatizujeme.

Klukům v kabině jsme řekli, ať si doma přehrají v hlavě věci, které se povedly, i to je princip učení, který budeme chtít teď používat. Tak se nám fixují pozitivní vazby.

Jsem rád, že kluci vnímají věci, které si říkáme a vysvětlujeme a vidíme na nich chuť se v tom zlepšovat. Páteční trénink toho budiž zářným příkladem, věřím, že to takto půjde dál.

Zápasu se zúčastnili: Kája Hamala, Vašek Schrojf, Vilda Schrojf, Fíla Prachař, Alex Klymskyj, Adam Lelkes, Tom Kolář, Domča Mareš, Kuba Danda, Luky Veselý, Dymo Nykyforuk, Simon Větrovec


neděle 9.4.2017 | Otmar Mansour | Přečteno: 1682

Další články