Mladší žáci D (2009)

Ročník 2005: Bojovný a týmový výkon

Ročník 2005: Bojovný a týmový výkon
Do sobotního zápasu jsme nastoupili v hodně slepené sestavě. Bohužel se nám překrývaly zápasy našich obou soutěží, pár kluků je nemocných a další část je na škole v přírodě.
6:1
(4:0)
13.kolo v So 1.4.2017 12:30
V Úžlabině UMT
Junior
FC Háje
Diváci: 0,

Komentář

Jak již psal Kuba Englický, tak do našeho A týmu se přesunuli kluci z Béčka, a to jsme doplnili zapůjčením kluků z ročníku 2004, kteří za Áčko nemůžou nastoupit.

Nastoupili jsme proti vedoucímu celku naší soutěže, který za celou sezonu neztratil ani bod, a proto jsme do úvodního poločasu zvolili defenzivnější taktiku v rozestavení 3-2-2. Na začátku byla znát nesehranost a rozdílné návyky v herním pojetí mezi našimi ročníky. Hlavní důraz jsme proto kladli na držení pozic a nepřebíhání z místa na místo. Postupem času se naše hra začala vyrovnávat a kluci přidali postupně jak na bojovnosti, tak na důrazu, což se projevilo hlavně v druhém poločase, kdy se hrál naprosto vyrovnaný fotbal.

V první půli jsme měli na střídání ještě dva hráče, ale celou druhou půlku jsme odmakali jenom s jedním hráčem na střídačce. Soupeř měl na střídání pět hráčů, ale díky zlepšené poziční hře a eliminování zbytečného běhání bez míče, podpořené dobrým čtením hry, jsme se s tímto hendikepem vyrovnali. Střídání jsem nechal na hráčích, kteří se sami měli hlásit, když budou potřebovat odpočinek. Skoro všichni vydrželi na hřišti celou druhou polovinu bez chvilky odpočinku včetně Davida, který odehrál jedno ze svých nejlepších utkání. Ostatně i ostatní kluci z 2005 makali daleko víc než jindy a chtěli se starším klukům vyrovnat jak v nasazení, tak v bojovnosti. Kdo mě hodně potěšil byl Martin. Sice se klukům technikou nerovnal, ale několikrát odebral soupeři míč, vytlačil ho ze střelecké pozice a nevypouštěl souboje. Postupem času se přidal i Alex a dovolil si i na kluky o hlavu větší.

Honzík má stále slabší fyzičku a byl asi nejvíc na střídačce. Nicméně v poli se snažil plnit pokyny a oproti tréninku víc makal a pár soubojů se mu taky podařilo vyhrát.

Závěrem bych určitě poděkoval hráčům ročníku 2004 za výpomoc, ale hlavně za předvedenou hru. Naši kluci se nechali strhnout jejich hrou a přidali jak na tvrdosti, tak hlavně zvládli opravdu dobře hru po stránce taktiky, kdy mimo začátku utkání nepřebíhali zmateně z místa na místo, ale dokázali si na protihráče počkat, dokázali ho vystínovat a vytlačit. Je to věc, která nám ve většině zápasů chybí a která nám i prohrává jinak vyrovnané zápasy. Velkou podporu jsme měli i v bráně, kde se Markéta zaskvěla několika dobrými zákroky a když už jí soupeř překonal, tak jí kluci z obrany zastoupily.

Sestava: 2004 - Markéta K. Matěj F., Pavel J., Šimon K., Dmitriy K., Jakub M. / 2005 - David B., Martin M. Alex M., Honza P. 


sobota 1.4.2017 | Karel Moravec | Přečteno: 2058

Další články