Mladší přípravka B (2016)

Ročník 2009: Nováčci se rychle adaptovali

Ročník 2009: Nováčci se rychle adaptovali
V sobotu ráno jsme nastoupili k zápasu proti Aritmě. Zápas můžeme s ohledem na okolnosti hodnotit pozitivně. Byl to také první zápas pro Toma Kubíka a Máru Kulhánka, kteří s námi začali nedávno trénovat
12:27
(8:12)
14.kolo v So 22.4.2017 10:15
Schulhoffova UMT
FC Háje
Aritma
Diváci: 25,

Komentář

Na úvod je třeba říct, že čtyři kluci, Tomík, Marťas, Vojta a Fíla, měli v nohách ještě zápas za 2008. Chtěli jsme kluky vyzkoušet se staršími, a kromě první čtvrtiny, kdy byli kluci zakřiknutí, se na hřišti rozhodně neztratili a naopak se dá říci, že všechny góly, které na jejich hřišti padly, bylo zásluhou 2009, ať už je dali, či vypracovali. Kluci zaslouží pochvalu. Únava se projevila v následujícím zápase 2009.

Při absenci 4 hráčů (původně jsme chtěli vzít více kluků) byla únava znát. Herně to na jednom hřišti bylo víceméně vyrovnané, na druhém se více dařilo soupeři. Z hlediska dovednostní však můžeme být spokojeni. Kluci přidávají více nahrávek, byla vidět větší vůle při návratu zpět a i zlepšený pohyb co se týče výběru místa. Kolikrát to však byla spíše přetlačovaná, což bylo dáno zkušeností některých hráčů, ale do toho se dostaneme. Paradoxně, jedním z hráčů, kterému se dařilo velmi dobře obsazovat, byl Mára, který tyto věci ještě nezná, ale dokázal to odkoukat či pochopit.

Ve více momentech jsme si dokázali naběhnout, přihrát, či byla myšlenka přihrát volnému, ale nezadařilo se třeba technicky, a to nás těší. Dobře to chápou i kluci z 2010, Jáša s Matym, u kterých je to pak o tom jít více do míče, což pak 3. a 4. čtvrtinu dělali a díky tomu padly branky. A velký pokrok v cítění, kdy nahrát a kdy udělat kličku udělal i Maty Fiala.

Kluci vesměs v kabině při závěrečném hodnotícím kolečku hodnotili utkán pozitivně, zazněly snad jen dva názory, že se jim utkání nelíbilo. Byť jsme nenastříleli tolik gólů, pozitivní věci se v utkání objevily. Děkujeme rodičům za povzbuzování.

Zápasu se zúčastnili: Dan Adamec, Jáša Pechar, Maty Petrák, Tom Jiskra, Tom Kubík, Mára Kulhánek, Honzík Moravec, Tom Pešír, Vojta Sajler, Marťas Sršeň, Fíla Valo, Jára Votípka, Maty Fiala


sobota 22.4.2017 | Otmar Mansour | Přečteno: 2823

Další články