Mladší dorost A

Mladší dorost: Zápas s rivalem z Braníku přinesl bod

Mladší dorost: Zápas s rivalem z Braníku přinesl bod
Po dvou prohrách za sebou jsme zavítali na hřiště tradičního rivala z Braníku. Z lavičky na kluky nedohlížel trenér, který byl na Slovensku. Přesto jsme do utkání vstoupili ve stylu, který se jim snaží vštípit. Rychlé kombinace, útoky po stranách, náběhy před branku a zakončení.
2:2
(1:2)
6.kolo v Ne 15.10.2017 15:30
Braník T.
Braník
FC Háje
Branky FC Háje: 1. Hůlka, 37. Melichar. Diváci: 60,

Komentář

To jsme názorně předvedli hned na začátku. Po pěkné kombinaci po levé straně a centru před branku jsme překonali domácího brankáře. Dál jsme byli fotbalovějším týmem. Tomu odpovídalo i řešení některých situací v blízkosti naší branky. Náš obránce opakovaně vyhrál souboj a získaný míč se snažil zahrát konstruktivně. Bez problémů by se mu to podařilo. Nesměl by však být zezadu podražen soupeřem. Bylo to viditelné. Snad jediný, kdo si toho nevšiml, byl rozhodčí. Z neodpískaného faulu byla hned vyložená šance domácích. Naštěstí bez správného zakončení.

Náš obránce si myslel, že to byl ojedinělý omyl arbitra. Proto se podobně zachoval ještě několikrát. Pokaždé se stejným výsledkem. Neodpískaný jasný faul a šance domácích. Jedna z nich byla zastavena úplně stejným zákrokem, tedy faulem. Došlo k němu v pokutovém území a tentokrát ho rozhodčí odpískal. Směr penalty sice náš brankář vystihl, ale přesto skončila v síti.

Po vyrovnávací brance jsme se chvíli vzpamatovávali. Potom jsme opět předvedli několik kombinačních akcí. Pět minut po inkasovaném gólu jsme po levé straně překonali obranu soupeře a náš útočník parádně trefil míč a nedal brankáři domácích šanci. Do šatny jsme tak šli s jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas se hrál jiný sport. Nebyl to fotbal ale kopaná, někdy spíše okopávaná. Do toho se vmísily prvky bojových sportů. Domácí totiž přidali na důrazu, který byl někdy za hranou pravidel. V jejich mezích je měl držet rozhodčí tomu se to nedařilo. Výsledkem byly šarvátky, souboje a téměř žádný fotbal.

Tento styl pochopitelně vyhovoval domácím, kterým se ho podařilo zúročit ve vyrovnávací branku. Ta padla po rohu v poslední minutě zápasu. V našem pokutovém území bylo všech 22 hráčů. Míč bohužel přistál na hlavě jednoho z Braníku a ten ho usměrnil do sítě. To byla tečka za zápasem, který opět nabídl řadu vypjatých situací. Ty přiživil svým svérázným výkladem pravidel rozhodčí. Nad utkáním ztratil kontrolu a za normálních okolností by se pro velký počet vyloučených nemohlo dohrát. Takto museli na lavičce „dobrovolně“ přihlížet jak hráči domácích tak i hostů.

Chceme-li pomýšlet na úspěch, musíme se tyto situace naučit zvládat a nepřizpůsobovat se stylu hry soupeře. V neposlední řadě je potřeba si uvědomit, že fotbal je kolektivní sport. Každá role v týmu je důležitá a kluci by ji měli přijmout a snažit se ji zvládnout co nejlépe. Bylo by sice hezké mít na hřišti deset útočníků, kteří chtějí dávat góly, ale to nemůže fungovat.

Bod v Braníku vybojovali: Pospíšil, Hadraba, Žebrakovský, Krčil, Gill, Zábranský, Hůlka, Hartman, Lebeda, Hakl, Rossmann, Melichar, Krejší, Nevečeřal, Nafarieh, Semecký, Chomát. 


neděle 15.10.2017 | Petr Hartman | Přečteno: 2826

Další články