Muži A

Muži A: Nejvyhrocenější zápas sezóny

Muži A: Nejvyhrocenější zápas sezóny
Po přetnutí šňůry zápasů bez vítězství minulý víkend, chtěli háječtí muži A toto vítězství potvrdit třemi body v domácím zápase proti Kyjím.
2:1
(0:1)
10.kolo v So 13.10.2018 10:30
Háje UMT
FC Háje
Kyje
Branky FC Háje: 53.Nguyen,58.Lojda. Branky Kyje: 11.Řehoř. Diváci: 20,
Sestava FC Háje: Orlich -Hadraba,Sojka,Demuth,Kloboučník(90.Zbořil)-Nguyen(89.Špinka, Grešnjakov(86.Semecký),Souček,Skirdov(46.Lojda)-Novák,Soucha

Komentář

Do zápasu jsme vstoupili nešťastně. Po nakrátko rozehraném přímém kopu, pohledném uvolnění a nádherné střele, která před Orlichem nepříjemně „zaplavala“ vzduchem, jsme už od 11. minuty prohrávali – 0:1. Na nepříznivý výsledek jsme se snažili odpovědět aktivitou. Většina hry se však odehrávala ve středu pole. Dění zde nejednou nešťastně ovlivnil sudí. Mnoho situací takzvaně otáčel, často byl ve svých verdiktech nejistý a po celou dobu zápasu nikdo nezjistil, podle jakého metru se vlastně píská. Důsledkem toho bylo mnoho zákroků „zahranou“, diskuzí, nadávek a bohužel i jedno zranění hostujícího hráče. Zápas nemusel dohrát ani domácí Grešnjakov. Důrazný zákrok soupeře však nakonec rozběhal.

A tak se během první půle spíše diskutovalo, ošetřovalo, faulovalo. To podtrhuje i nastavených 5 minut. Za zmínku kromě gólu hostů stojí jen volej Nováka, který však k vyrovnání nestačil.

Do druhé půle jsme vstoupili ještě s větším nasazením, změnami v rozestavení a jedním střídáním. Všechny tyto aspekty slavily svůj úspěch. Po kombinaci ve středu pole se dostal k zakončení Novák, jeho střelu dokázal hostující gólman ještě vyrazit, na dorážku Nguyena byl však krátký – 1:1. Za pět minut domácí fandové jásali znovu. Dlouhý aut do pokutového území Kloboučníka doskákal až na zadní tyč ke střídajícímu Lojdovi a ten pohotově zakončil. Tomu se říká návrat po zranění – 2:1! Nutno říct, že Lojda byl za svou aktivitu odměněn nejedním kopancem a často ze soubojů odcházel pokulhávajíc. Po jednom takovém souboji se strhla potyčka, ze které vyšel faulující hostující hráč s červenou kartou. Zaslouženě!

Karetní zásah do zápasu rozhodčím však nic nemění na tom, že situaci na hřišti trojice mužů ve žlutých dresech hrubě nezvládala. Frustrace stoupala, a hlavně prohrávající hosté měli už všeho dost. Z toho vyplynula asi největší potyčka zápasu, která se semlela po střetu Souchy s hostujícím brankářem. Za normálních okolností by se hráči omluvili, plácli si a hrálo by se dál. Zápas byl však už natolik vyhrocený, že jediní, kdo na hřiště nevtrhli, byli fanoušci. Ti však (nejen) Souchu zasypali nesčetným počtem nadávek.

Závěr zápasu se tedy znovu nesl spíše ve znamení hádek, konfliktů a nesportovních situací. Naši hráči však zachovali chladnou hlavu, nenechali se rozhodit ani vyprovokovat ke zbytečné červené kartě. Soupeř si tedy dokázal vytvořit všehovšudy jen jednu gólovou příležitost, a tu v závěrečných minutách zneškodnil Olrich.

Závěrem bych chtěl rád podotknout, že nadávky, urážky, nesčetné komentáře, potyčky, vulgárnosti a jiné nevhodné chování na fotbal prostě nepatří. K fotbalu patří emoce, a z těch někdy nějaké to slůvko nebo popostrčení pramení. Avšak zkusme někdy zachovat chladnější hlavu. Především fanoušci, trenéři a funkcionáři by mohli v zápasech mužů vytvořit atmosféru, podobnou atmosféře na hájeckých zápasech mládežnických kategorií. Tady pozitivní, přátelskou a zaměřenou na podporu hájeckých borců. Přijďte se někdy podívat a inspirovat!


sobota 13.10.2018 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 2494

Další články