Starší žáci A (2009)

Ročník 2004: První s posledním

Ročník 2004: První s posledním
Každé utkání začíná za stavu 0:0, je jedno jestli hraje první s posledním, záleží pouze na nastavení v hlavě.
6:0
(1:0)
6.kolo v Ne 14.10.2018 13:45
Háje UMT
FC Háje
Podolí
Diváci: 20,

Komentář

Branky: 4x Matyas, 1x Dimo, Kubík

Sestava: David = Kachna – Alex – Zelí – Dimo = Denys – Luky – Jura – Matyas – Smolda = Víťa ==) Vili – Tom – Sam – Kubík – Vrzy

Někteří hráči si furt neodpustí poznámky, k čemu jim je takové utkání, pro trenéry, ale hlavně pro hráče by měl být takový zápas, ve kterém je více prostoru hlavně na vyzkoušení dovedností a zdokonalení. Bohužel z tohoto pohledu na to nekoukají, jak hráči, tak někteří rodiče. Máme nějaký cíl, představu o tom, jak by měli hráči hrát, co se týče organizace hry, taktického pojetí, jenže to musí chtít všichni od prvního po posledního hráče na střídačce. Místo posměšků, jestli má někdo o pár kilo navíc, tak se slušně vychovaný člověk nechová, tudíž apeluji na rodiče, aby ratolestem doma trochu vysvětlili princip slušného chování. Silnější hráči by měli pomáhat a jít příkladem slabším, ne všichni v našem týmu toto plní, nebýt nesmyslných pravidel o soupiskách, která nás nutí na půl roku omezit sestavy je nesmyslná. Během podzimní či jarní části přichází spousta okolností, nejde ani o výkonnostní důvody, či zranění, ale chování, když vidíte, že je něco špatně, ale nemůžete hráče potrestat, protože je potřebujete, jinak neodehrajete zápas. Chceme hru posouvat výše, ale stále platí pravidlo jedna a tím je vychovávat především do budoucna slušné a cílevědomé osoby, které budou moci poté předávat zkušenosti i dále, ale je zapotřebí pevných základů, ne anarchismus a hulvátské chování.

Během první půle jsme viděli festival spalování útočných akcí, do prostřídání nám chyběl i mozek, co se týče hry, bylo to jen o bojovnosti, bez myšlenky, jako někde v pralese, při tom soupeř se snažil hrát fotbal, ale my jsme chtěli jen hrát individuálně, jsme na velkém hřišti, kde nás je na hřišti mnohem více, nebráníme hráčům i něco vymyslet, ale pojďme pokročit, kličky a jeden na jednoho máme za sebou, chceme otáčení hry, i změnu tempa dění na hřišti, vnímání prostoru, umět si to krásně posunout do prostoru a poté poslat rychlou přihrávku místo toho jít do dvou či tří hráčů. Do druhé půle jsme šli pouze s jednogólovým náskokem, díky naší nemohoucnosti a nastavení hlav některých hráčů. Odpovědnost na hřišti na sebe vzal nejmladší Matyas, který rozhodl utkání čtyřmi góly, jeden přidal z pozice stopera i Dimo, který pochopil to, pokud vzadu není práce, může sbírat odražené míče a tím pádem i zakončit, což vedlo k jeho brance, ale máme jedno přání, když dáš branku, tak se raduj, stejně jako spoluhráči. Jedinou kaňkou je lehčí zranění Alexe, který si v souboji podvrkl kotník. Tyto utkání jinak slouží i k vyzkoušení různých pozic pro hráče, kteří jinak v divizi nastupují úplně na jiných postech, aby získali návyky i svých spoluhráčů a pochopili kam je ideální dát i míč, i zkoušky, že zakončování pokud Vám visí obránce na zádech není, tak jednoduché jak si každý myslí, tudíž až všichni rádoby trenéři včetně hráčů budou mluvit proč, tak zapojte nejdříve hlavu, podívejte se na své výkony na videu a zde máte odpověď, proto chceme hrát v maximálním nasazení zápas, co zápas, jedině tak docílíme cíle, tím je hlavně hrát na jaře pohlednou hru, na kterou bude radost pohledět, kde budou všechny prvky od ostrých náběhů po křídlech, tak zakončování ve větší úspěšnosti, po přenáší hry konče. Ale hlavně je to příprava na dorost, kdy budeme hrát proti starším, proto se naučit návyky, ze kterých budete čerpat do budoucna. Tudíž, že jsme první v pražské soutěži je hezké, ale herní projev mužstva má daleko k dokonalosti, je jedno proti jakému soupeři v pražské soutěži hrajeme, přáli bychom si, aby to byl náš tým, kterému se musí herně v soutěži soupeř přizpůsobit, ne že my se budeme opičit a hrát kulové, takhle ne.

Fotogalerie:

https://www.facebook.com/pg/FC.Haje04.mujmail.cz/photos/?tab=album&album_id=2116027771743322


neděle 14.10.2018 | Peter Bíro | Přečteno: 2495

Další články