Starší přípravka A (2013)

Ročník 2009: Fotbal si užíváme nejen další výhrou

Ročník 2009: Fotbal si užíváme nejen další výhrou
První listopadovou sobotu jsme na domácí půdě přivítali tým Střešovic. Protože šlo o poslední podzimní utkání v soutěži na dvě hřiště, cíl jsme měli jediný - užít si fotbal - a to se vydařilo dosyta.
39:22
(20:12)
9.kolo v So 2.11.2019 12:15
Háje UMT.
FC Háje
Střešovice
Diváci: 30,

Komentář

Naposledy jsme se s kluky v zeleno-bílých dresech na stejném místě utkali v květnu, dostali jsme 22 gólů a utkání to bylo zvláštní, což trefně ilustroval článek "Něco bylo ve hvězdách". V aktuálním zápase jsme obdrželi - světe div se - opět 22 gólů, ale vesmírná tělesa se od minule pohnula pozitivním směrem!

Předně jsme s ohledem na několik absencí měli jen jednoho střídajícího hráče na každém hřišti, což nás obvykle spíše posílí než naopak. Střídali jsme svižně, a drželi se tak neustále v tempu. Začali jsme ve velkém stylu a zasypali na úvod soupeře přívalem vstřelených branek. Ve druhé části dorazila (trochu obvyklá) vlna útlumu, kdy jsme polevili, přenechali aktivitu hostům, a ejhle, najednou jsme častěji lovili míč ze sítě my. Jako již velmi zkušení borci během přestávek již téměř nepotřebujeme porady s trenéry, protože sami umíme popsat, v čem bývá zakopán pes, a sami se tak umíme naladit na jinou vlnovou frekvenci, která pak ideálně přinese zlepšení. To se stalo i v tomto případě, kdy zejména jedno z našich hřišť kontrolovalo hru a přes několik obdržených branek vždy dokázalo odpovědět ještě větším počtem zásahů na druhé straně.

Co nám v zápase chybělo? Občas trochu více nadhledu, který umožní rychle rozmotat zahuštěný střed přenesením hry do volného prostoru, ideálně pak ve spolupráci s obránci a brankářem. A potom naše obvyklá bolístka - trochu divácký přístup většiny týmu v situacích, kdy dva útočníci zakončují, a zbytek místo aby byl co nejblíže připraven na dorážky, postává za hranicí vápna a sleduje, jak to celé dopadne. To nám opět výrazně srazilo úspěšnost střelby. Pokud by tomu předcházel aktivní pohyb všech hráčů v útočné fázi, tedy zejména hráčů bez míče, vše by šlo úplně hladce, což několik akcí jasně ukázalo. Co se naopak podařilo nadmíru? Alespoň jeden gól vstřelili úplně všichni! Hattrick či více gólů se pak povedl minimálně polovině hráčů na každém hracím poli, chuť dávat góly nám tedy nechybí.

Podařilo se nám tedy vstřelit 39 gólů, druhý největší počet v podzimní sezóně, měli jsme možnost zkusit i naživo i několik aktivit, které trénujeme, herně jsme si splnili to, co jsme si předem řekli - užít si fotbal - a tudíž jsme si pak v šatně s úsměvem a chutí mohli na závěr podzimní sezóny zakřičet hurááááá :) .

Děkujeme všem našim fanouškům za super fandění a podporu na hřišti i doma, a těšíme se na zimní přípravu.

sobota 2.11.2019 | QALO | Přečteno: 2234

Další články