Starší přípravka A (2013)

Ročník 2009: Poslední zápas a rozlučka

Ročník 2009: Poslední zápas a rozlučka
V sobotu jsme si i přes nepříznivé počasí užili závěrečné přátelské utkání této sezóny.
:
v So 20.6.2020 12:00
Nad Přehradou T.
FC Háje
Braník

Komentář

Soupeři z Braníku se bohužel povedlo poskládat pouze jedno hřiště na systém 7+1. Aby si naši hráči více zahráli, využili jsme toho, že našemu ročníku 2008 odpadl na ten den soupeř, a tak jsme s nimi sehráli zápas na vedlejším hřišti.

K samotnému utkání. Začali jsme velmi dobře. Aktivním repressingem a napadáním jsme soupeře v podstatě nepouštěli na naší polovinu hřiště. Dobře jsme kombinovali a objevovaly se i prvky postupného otáčení hry. Za to jsme moc rádi. Bohužel před brankou soupeře si někdy věci zbytečně komplikujeme a jsme málo úderní. Z počátečního tlaku a dobré první třetiny jsme tedy vytěžili méně branek, než jsme mohli.

Šlo o přátelské utkání. Hlavně proto jsme kluky začali různě protáčet a zaměňovat. To se samozřejmě projevilo na obrazu hry a soupeř si na rozdíl od nás před naší brankou život nekomplikoval. Obdrželi jsme tedy nějaké branky a klukům to bylo silně proti srsti. Pro nás bylo ale zakusení těchto změn velmi důležité a vše jsme našim svěřencům objasnili. I v mistrovských zápasech v následující sezóně nebudeme vždy v plné sestavě a je důležité mít osahané i pozice, které nám úplně nesedí... Podobně se dá mluvit i o počasí, ne vždy bude svítit sluníčko a musíme se poprat i s deštěm, který byl v tomto zápase poměrně vytrvalý.

Nakonec jsme se se vším úspěšně vypořádali a nabrali jsme tak mnoho dalších cenných zkušeností. Odpoledne se navíc i počasí umoudřilo, a tak jsme si bez kapek mohli naplno užít rozlučkový zápas rodičů proti dětem. Přestože si naši tatínci s míčem poměrně rozumí, dávám jim rok, maximálně dva a už našim hráčům stačit nebudou ani s vypětím všech sil. :)

Děkuji všem za uplynulou specifickou sezónu a už nyní se maximálně těším na sezónu následující! HÁJE!!!


sobota 20.6.2020 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 1509

Další články