Muži B

Muži B: Druhá dobrá půle nestačí

Muži B: Druhá dobrá půle nestačí
V neděli odpoledne jsme v domácím areálu K Jezeru přivítali nováčka v soutěži, Fotbalovou akademii Praha
3:5
(1:3)
7.kolo v Ne 22.9.2019 16:30
Háje UMT.
FC Háje
FA Praha
Branky FC Háje: 39.,83.(p)Shuyto, 51.Černý,. Branky FA Praha: 3.,48.Thatchenko, 9.Lemák, 12.Yamaha, 90.Tsilev. Diváci: 10,
Sestava FC Háje: Lačík - Rašplička,Nezbeda(46.Černý),Novotný,Vostrovský - Zbořil,Lojda,Linhart,Soucha - Shuyto,Bouček(46.Panteleev)

Komentář

První půle byla z naší strany trápením. Rychle inkasované 3 branky znamenaly jednoznačný výsledek už po 12ti minutách - 0:3. Soupeři jsme hru velmi usnadňovali svými nepřesnostmi a nízkou aktivitou. Letmý úsměv na našich tvářích vykouzlil jen Shuyto svým průnikem středem hřiště. Pohlednou akci zakončil stylově po kladensku bodlem - 1:3. Nic víc jsme však v první půli nepředvedli.

Zdravotní stav hráčů nás donutil vystřídat celou naší dvojčlennou lavičku. Bylo potřeba něco změnit, došlo tedy k zmíněným střídáním a změnám v pozicích hráčů v naší formaci.

Vstup do druhé půle nám znovu nevyšel a záhy jsme inkasovali - 1:4. Poté však už začaly slavit úspěch změny v sestavě a naše o poznání vyšší aktivita. Soupeř se spokojil s výsledkem a my věděli, že jediné co nám zbývá, je urputná bojovnost. V 51. minutě prostrčil mezi nohama soupeře míč Zbořil do kraje Rašpličkovi, který na zadní tyči našel Černého. Ten se i přes velký střelecký úhel a těžký volej nemýlil a hned po 6ti minutách na hřišti slavil - 2:4. Tato branka nám vlila krev do žil.

Od této doby jsme se ubytovali na polovině soupeře a postupně zatápěli pod kotlem. Zleva svými neutichajícími náběhy zaměstnával obranu hostů agilní Soucha. Zprava nejednou nebezpečně odcentroval Zbořil. Technikou a drzostí vyčníval náš dorostenecký levý bek Novotný. Soupeři často nezbylo nic jiného než tohoto štírka faulovat. Jednou se hosté však přepočítali, neb k faulu na tohoto mladíčka došlo v jejich pokutovém území. Z penalty se Shuyto nemýlil - 3:4.

V tuto chvíli zbývalo do konce jen 7 minut, ale my věřili ve srovnání skóre. Kvůli časové tísni jsme však byli nuceni hrát na velké riziko (jako celou druhou půli). V 90. minutě však bohužel soupeř poprvé naše riskantní vysoké postavení potrestal - 3:5. Nutno říct, že brejků měli hosté v druhé půli více, vždy je však vyřešili zle nebo na poslední chvíli zasáhl stoper Lojda či skvělý gólman Lačík.

Konečné skóre zní celkem uvolněně pro soupeře. Nebýt špatných nástupů do poločasů, mohlo být vše jinak. Dokázali jsme si však, že pokud dřeme naplno a nebojíme se hrát, můžeme být nepříjemným soupeřem. Příště je potřeba takto hrát celých 90 minut.


neděle 22.9.2019 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 2062

Další články