Mladší žáci A (2011)

Ročník 2007: Prohra s kvalitním soupeřem

Ročník 2007: Prohra s kvalitním soupeřem
Každá správná fotbalová reportáž musí začínat informacemi o počasí. V neděli bylo v Liberci horko. Už od rána slunce ostře osvětlovalo nádhernou siluetu Ještědu nad hřištěm a pražilo na hráče na něm i diváky na tribuně a ti, kteří to nestihli na dovolených u moře nebo na horách, tak měli možnost na poslední chvíli v posledním prázdninovém dni nachytat trochu bronzu.
7:0
(4:0)
4.kolo v Ne 1.9.2019 10:00
Stadion Letka T.
Liberec
FC Háje
Diváci: 48,

Komentář

Dále by v reportáži měly následovat informace o dění na hřišti, a to nejlépe ve třech odstavcích, pro každou třetinu jeden.

Naši chlapci se první třetině nezalekli zvučného soupeře a odehráli s ním velmi vyrovnanou partii. Okem zaujatého diváka měli možná i o trochu šancí více, liberečtí ale prokázali svojí kvalitu a po povedeném brejku šli krátce před přestávkou do vedení 1:0.

Druhá třetina byla ovšem o něčem jiném. Liberec disponuje rychlými a technicky vyspělými hráči, kteří dokázali trestat vršící se chyby a nedůslednost našich hochů, z nichž vyplývaly často laciné ztráty míče a následné rychlé protiútoky libereckých, které nebyla naše rozhozená obrana schopna včas zachytávat. Bylo vidět, že liberečtí mají útočné akce dobře zažité a některé góly byly jak přes kopírák. Skóre tak začalo hrozivě narůstat a na konci třetiny se zastavilo na čísle 7:0 ve prospěch domácích.

Do třetí třetiny jsme tak vstupovali trochu s obavami, aby skóre dále neutěšeně nenarůstalo v náš neprospěch. Tato třetina byla ale zase o úplně něčem jiném než ta předchozí. Kluci se po nepříznivě se vyvíjející druhé třetině nezhroutili a podali bojovný výkon. A protože ani jeden z týmů nedokázal proměnit ani jednu z opravdu mála šancí, které se za celou třetinu naskytly, vybojovali naši kluci v této třetině remízu 0:0.

Na závěr by se mělo v každé reportáži objevit krátké shrnutí a poděkování hráčům, trenérům a rodičům.

Myslím, že kluci neodehráli v Liberci špatný zápas. Za první a třetí třetinu si zaslouží pochvalu, ve druhé třetině si vybrali trochu slabší chvilku, ale to se prostě proti tak kvalitním soupeřům jako je Liberec stává. Celkové skóre 0:7 na první pohled nevypadá moc příznivě, ale domnívám se, že většina týmů si z Liberce odveze mnohem větší nálože. Škoda jen nevstřeleného gólu, který by kluky určitě povzbudil. Poděkování patří všem zúčastněným.

PS: Hned šest kluků nastoupilo po návratu z Liberce ještě k odpolednímu zápasu v pražské soutěži. A tam si přeci jen gólově i výsledkově spravili chuť. O tom ale už v jiné reportáži. 


neděle 1.9.2019 | Jaroslav Kuneš | Přečteno: 2221

Další články