Mladší žáci A (2011)

Ročník 2007: Vydřené utkání s Motorletem

Ročník 2007: Vydřené utkání s Motorletem
V neděli odpoledne jsme se sesli k dalšímu domácímu zápasu v našem skvostném sportovním svatostánku.
6:2
(2:1)
8.kolo v Ne 29.9.2019 16:30
Nad Přehradou T.
FC Háje
Motorlet
Diváci: 80,

Komentář

Nálada byla fantastická, klobásy jak jsme zvyklí a počasí...příjemné podzimní, teplota akorát pro zdravý pohyb, rosný bod chvilkami lehce vyšší - především když zvonilo 2x naše břevno, rosila se nám čela..., tlak střídavý - pravda, většinou tlačili oni nás, ale náš tlak byl výrazně efektivnější, jak už naznačuje výsledek :-)

Jak jsme již uvykli v minulých sezónách, zápasy s Motorletem jsou vyrovnané, tvrdé a velmi emotivní.

Nástup se tentokrát více vyvedl právě Motorletu, kdy po první akci dostal více prostoru chlapec, rozměry čnící nad ostatními, s číslem 28 a prostřelil Tadeáše po zemi. Naštěstí byla radost soupeře brzy korigována, když David S. potrestal chybu brankáře při rozehrávce a srovnal na 1:1.

Toto byl i výsledek první části, kdy byla hra poměrně vyvážená, ale psychika Motorletu začala dostávat trhliny, především díky přispění jejich trenéra... Já osobně bych takovému člověku dítě nesvěřil... Žlutá karta pro něj, ve druhé části zápasu mluví za vše...

Přestože jsme se občas dostávali pod tlak, naše obrana opět ukázala, proč jsme druhým týmem tabulky s nejméně inkasovanými góly... Pravda, dvakrát nás zachránilo břevno. Ale to byla jen odměna štěstěny za výkon, který kluci předvedli.

Honzik Kuneš na začátku druhé části pěkně zpracoval míč a pohotovou střelou nachytal brankáře, který neudržel míč v rukavicích a ten propadl za jeho záda. Při další akci se pěknou střelou ukázal Fíla, když propálil zmatek před bránou Motorletu.

Hra se potom přelévala z jedná půlky na druhou a bylo vidět, že do konce se ještě nadřeme. Soupeř dokonce korigoval výsledek pěknou střelou z dálky, kdy přestřelil Tadeáše a trefil krásně pod břevno. Chvíli na to dokonce hrozilo drama, když byla proti nám nařízena penalta... Tadeáš ale vytáhl střelu na tyč a krátce poté nás podrželo opět břevno... (těm, kteří tentokrát stavěli branky velké díky...).

Náš další gól přidal Ráďa ještě ve druhé části. Pěknou akci předvedl Tomáš s Fílou (Solarisem), ale brána byla tentokrát menší než by se nám hodilo - nad. Závěrečné skóre završil hlavou Honzik.

Motorlet ještě několikrát zahrozil, zvláště díky silné 28. Nás podržel po jedné nebezpečné akci Matěj. Další mračna se stahovala po několika rozích proti nám. Opět se ale vyjasnilo a směrem k bráně soupeře pohrozil Vojta, pěknou střelou.

Skóre tedy zůstalo 5:2. Zápas to byl odbojovaný, opět s pár šrámy. Ale mě osobně vždy hřeje, pokud vyhrajeme nad soupeřem, kde se zapomíná, že na prvním místě by měla být radost ze hry a respekt k soupeři... Kluci z Motorletu určitě hráli pěkně. Ale náš tým ukázal, že větší síla je v týmovém výkonu, kdy se kluci navzájem podrží a táhnou za jeden provaz. Úžasný zážitek pro nedělní odpoledne.

V tabulce jsme poskočili o příčku a můžeme se těšit na další sportovní zážitky :-)


neděle 29.9.2019 | Petr Balon | Přečteno: 1818

Další články