Mladší žáci A (2011)

Ročník 2007: Jdeme postupně

Ročník 2007: Jdeme postupně
V neděli dopoledne jsme odehráli na Hájích utkání proti Čafce. Slunečné utkání odřídil mladý rozhodčí, který zvládl zápas v pohodě, čemuž přispělo nastavení kluků, kteří se přiznávali k přestupkům či když měl házet či rozehrávat druhý tým.
1:5
(1:1)
6.kolo v Ne 13.10.2019 10:00
Háje UMT.
FC Háje
ČAFC
Diváci: 20,

Komentář

Hlavní zaměření v zápase bylo na aktivitu a pohyb bez míče. V trénincích se na tyto věci zaměřujeme nyní nejvíce. Obojí jde ruku v ruce i s hlavou a mentálním nastavením, tedy herní odvahou, neboť náš styl je hodně náročný na aktivitu a pohyb bez míče.

Rodiče po zápase oceňovali první půli, kterou kluci sami v přestávce ocenili známkou 7 z 10, o přestávce jsme chtěli laťku posunout, ale z různých důvodů jsme naopak tempo snížili, což nakonec převáželo misky vah na stranu Čafky.

Vidíme, kde je prostor ke zlepšení, spíše bych chtěl v tomto článku zaměřit pozornost k tomu, co se povedlo.

Jistě si všichni všimli výborných výběhů Vojty v brance, který hrál hodně vysoko a zabránil tak mnoha potencionálním akcím soupeře. Pepa už byl o něco aktivnější v nabídce a zejména byl herně odvážnější. Žofka svoji aktivitou vícekrát vytvořila herní přečíslení. Plichtič dokázal častokrát zachytit rychlý pohyb soupeře a konstruktivně získat míč. Marťas pro něj na netradiční pozici byl velmi aktivní a získal tím mnoho míčů. Stejně tak i Kubíček, který hrál nahoru dolu a hodně se naběhal. Pepis, když podržel balón, dodal klid a myšlenku do rozehrávky. Láďa se snažil celý zápas strhnout ostatní svou aktivitou. Všichni obránci doplňovali přední řady a následně přepínali do obrany. Když jsme byli v náběhu, dařila se nám nahrát si, vytvořit si prostor, akorát jsme pak někdy byli hodně u sebe. Což zároveň značí, že jsme možná neviděli tolik prostory okolo, ale na druhou stranu, a to je důležité, jsme byli všichni nastaveni do hry.

Vyjmenoval jsem pár pozitiv, které byly k vidění. Ty věci, které se nám tolik nedařily, jsme si pojmenovali s klukama a Žofkou. Do tréninku máme stejné plány. Aktivní hra bez míče s rychlým přepínáním, v čem se v posledních trénincích posouváme.


neděle 13.10.2019 | Otmar Litera | Přečteno: 1491

Další články