Starší žáci A (2009)

Ročník 2006: Tři body z Roudnice

Ročník 2006: Tři body z Roudnice
V pátém kole divizní skupiny B nás čekal soupeř z Roudnice nad Labem.
0:4
(0:2)
5.kolo v Ne 20.9.2020 10:00
Vědomice T.
Roudnice nad Labem
FC Háje
Diváci: 60,

Komentář

Vědomi si výsledku z minulé sezóny a aktuální formou soupeře, který dokázal remizovat na hřišti Mostu-Souš a velice silné Dukle vstřelit dvě branky, jsme věděli, že půjde o velice náročné utkání. Tuto předzvěst ještě potvrzoval stav hřiště, které po celodenním sobotním turnaji nebylo v nejlepším stavu.

Začali jsme podobně jako v Neratovicích, po nervózním začátku jsme se dokázali brzo prosadit, když ve 12. minutě Štancel z pravé strany zkusil překvapit gólmana střelou a to se mu i podařilo.

Poté nás soupeř na deset minut však zamkl v našem vápně, zejména díky velkému počtu rohů, které si vypracoval. Na zápas se však fantasticky připravil brankář Petrák. Nejprve nejlepšího střelce soupeře dvakrát vychytal ve vyložené šanci, poté rychlou reakcí vyškrábl z brankové čáry hlavičkový pokus a na závěr této desetiminutovky přesnou střelu k tyči po závaru ve vápně dokázal vyrazit. Díky těmto 4 klíčovým zákrokům držel tým stále čisté konto. Zde se zlomil zápas, pokud by se roudnickým podařilo vstřelit branku, jistě by průběh vypadal jinak.

I díky skvělému Petrákovi jsme tak další branku slavili opět my. Fantastickou individuální akci Štancela, dokázal zastavit brankář pouze za pomocí faulu. Nařízenou penaltu si vzal suverénně na starost Stříbrský a s jistotou ji proměnil a my jsme vedli 2:0.

Ke konci poločasu mohl zvyšovat na 3:0 Zlatuška, ale přihrávka do vápna pro něj byla příliš dlouhá a tak jsme zakončili poločas dvoubrankovým vedením.

V poločase jsme kluky upozornili, že soupeř začne druhou půlku s velkým nasazením a je potřeba, abychom nastoupili stejně. Kluci si vzali tato slova k srdci a už po osmi minutách jsme vedli 3:0. Štancel si zpracoval míč na polovině soupeře, obešel jednoho hráče, ustál velice těžký souboj a prostrčil míč na Slavíka, který uklidil míč do branky.

Soupeř se ještě kousl a měl několik nebezpečných akcí, které však obrana nebo fantasticky chytající Petrák zneškodnily. Důležitá tak byla branka z 57. minuty, kdy využil soupeřova nedorozumění v obraně Slavík a přidal branku na 4:0.

Soupeř ale stále neklesal na mysli a snažil se s výsledkem něco udělat. V 62. minutě se jim naskytla příležitost v podobě penalty. Petrák ale měl svůj den, vystihl záměr střelce, pohlídal si střelu do pravé strany a vyšperkoval tak svůj fantastický výkon.

Neproměněná penalta lehce zmrazila soupeře a i po našem prostřídání se hra začala kouskovat a spíše se utkání dohrávalo. Zápas tak skončil 4:0 a my si připisujeme další tři body do tabulky.

Vyjma desetiminutovky v prvním poločasu jsme utkání dominovali. Soupeře jsme nepouštěli do větších šancí a když už, tak jsme v bráně měli Petráka. Dobře se nám dařilo vytvářet hru, podporovat útok a hlavně vyhrávat osobní souboje, s čímž jsme se prali celou minulou sezónu. Na klucích je vidět obrovský herní a dovednostní progres, který jim nyní přináší ovoce. Práce v tréninku opravdu funguje a není lepší odměnou než vyhrát a ještě po pěkném výkonu.

Nicméně je potřeba pokračovat dále, zapracovat na koncentraci po celé utkání a vyvarovat se některým individuálním chybám, zejména v situacích, kde se jim dá lehce vyhnout. V dalším zápase totiž vyzveme pražskou Duklu, která nás přesně v těchto aspektech prověří a my věříme, že se s ní hrdě porveme o body.


neděle 20.9.2020 | Petr Mathauser | Přečteno: 2268

Další články