Mladší žáci A (2011)

Ročník 2009: Čtyři zápasy, čtyři vítězství!

Ročník 2009: Čtyři zápasy, čtyři vítězství!
Hráči ročníku 2009 za sebou mají 4 utkání v posledních 8 dnech. Napjatě už ale vyhlíží další dva sobotní duely!
12:3
(7:2)
5.kolo v Ne 12.9.2021 10:00
Nad Přehradou T.
FC Háje
Střešovice
Diváci: 35,

Komentář

Po klidnějším víkendu 4.-5.9. kdy jsme měli "jen" utkání pražské soutěže v Ďáblicích nás čekala fotbalová smršť zápasů.

Vše odstartovalo středečním odpoledním výjezdem do Liberce. Šlo o první společný výjezd autobusem v této sezóně a to je pro nastavení hlavou do zápasu vždy ošemetné, nehledě na to, že se jednalo o výjezd hned po školních hodinách... S klukama jsme o nutnosti přepnout se hlavou na zápas v šatně mluvili. Sami dobře věděli, jak je jejich úplně první výjezd autobusem mentálně vykolejil. I přes to jsme do utkání nevstoupili zrovna správně nastavení. Chyběla dravost a větší zájem o hru. Výsledek po první třetině 2:1 pro soupeře byl ještě milosrdný. Moc dobře už ale víme, jak se z horších pasáží utkání oklepat a ve zbytku utkání jsme již předváděli naší pověstnou dravost. Ve druhé třetině jsme srovnali na 2:2 a k tomu asi třikrát orazítkovali konstrukci brány. Do třetí třetiny jsme vstupovali namotivovaní s jediným cílem - vyhrát. Vstup se ale nevydařil a po pár minutách jsme prohrávali 3:2. Znovu nás to ale nezlomilo, ba naopak. Heroická snaha byla odměněna obratem a my mohli po vítězství 3:4 slavit tři body vezené na Jižní Město!
Z tohoto utkání si odnášíme pozitiva ve velké mentální síle, obrovském odhodlání a skvělé bojovnosti. Víme ale, že mnoho herních situací umíme řešit více fotbalově...

V neděli jsme na středeční vítězství chtěli navázat domácí výhrou se Střešovicemi.
Vstup do utkání se nám opět nevydařil. Soupeř hrál skvěle na míči a na přibližně 10 minut nás úplně zavřel v našem pokutovém území. Nejen v této části zápasu nás skvěle podržel brankář a nejednou pomohla i branková konstrukce. Znovu jsme však inkasovali pouze 2x a jednou se nám podařilo i z brejku udeřit. Druhou polovinu první třetiny jsme se ale už dostávali do varu a nakonec jsme rychle otočili na 4:2. Ve zbytku utkání jsme už hru více kontrolovali my, byli jsme důraznější a dravější. Znovu ale myslím, že dokážeme být ještě o chlup fotbalovější. Celkové jasné vítězství 12:3 je ale zasloužené a kluci mohli mít oprávněnou radost.

Hned po tomto utkání v areálu Nad Přehradou čekal trenéry a i některé hráče přejezd do areálu K Jezeru, kde jsme v rámci pražské soutěže nastoupili proti Vršovicím.
Zde od začátku hrál fotbal jen jeden tým a to tým domácích. Kluci se pomocí kombinace a kliček skvěle dostávali na polovinu soupeře. Ve finální fázi nebo v zakončení ale vždy něco scházelo. A jak to tak bývá, za střeleckou nemohoucnost přišel trest. Trest v podobě brejku hostů a vstřelené branky do naší sítě - 0:1. Ani zde nás nepříznivý výsledek nezlomil a pokračovali jsme ve své snaze. Šance střídala šanci a pokud bychom z tohoto zápasu nebrali 3 body, byla by to fotbalová loupež století. Naštěstí fotbalová spravedlnost byla ten den vzhůru i když jen tak napůl. Obrat jsme dokonali, ale vstřelit víc branek jsme rozhodně mohli - 2:1. I zde ale zasloužené 3 body a radost hráčů!

Vše zakončuje včerejší přátelské utkání s Duklou Praha, kde jsme s ligovou skupinou hráčů chtěli konečně ukázat, že kromě bojovnosti umíme situace řešit i hezky fotbalově a kombinačně. A přesně to se ve hře konečně ukázalo. Soupeř i naši hráči chtěli hrát téměř v každé situaci fotbal a k vidění bylo nespočet velmi pěkných akcí. I v tomto utkání jsme v počátku a možná i během hry několikrát prohrávali. Nikdy jsme ale nepolevili a odměnou nám bylo 8 vstřelených branek a dle kluků i vítězství, neb soupeř dle všeho vstřelil o branku méně.
Každopádně tento zápas ukázal přesně to, co jsme chtěli. A to že dokážeme hrát vyrovnané utkání s velmi silným soupeřem. Dokážeme se soupeřem držet krok nejen díky našemu nasazení a bojovnosti, ale i díky fotbalovosti, kterou v krvi a v nohách rozhodně máme!!!

Doufám, že tohle všechno předvedeme i v sobotních zápasech proti Xaverovu a Braníku. Možná tentokrát i bez horšího vstupu do utkání, i když se zdá, že to nám herně svědčí. :-))


neděle 12.9.2021 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 1713

Další články